Pikantni gril sendvić s slaninom i kulinom je ukusno i hranjivo jelo koje možemo pripremiti za doručak ili međuobrok. Jednostavna priprema i paleta okusa svrstava ovaj sendvić u poželjno jelo u našoj kuhinji.
Sastojci za pripremu 2 sendića
- 4 kriške kruha
- 100 g kulina ili kulinove seke
- ulje za pečenje
- 1 režanj češnjaka (bijelog luka)
- 1 mladi luk
- par kriški tanko narezane slanine
- 4 šinte tanko narezanog tvrdog sira po izboru
Priprema "roštilj" sendvića
- Na početku je važno tostirati kruh kako ne bi omekšao nakon što dodamo ostale sastojke u sendvič. Kruh prije tostiranja premažete mješavinom ulja i protisnutog češnjaka, čime ćete ga aromatizirati. Češnjak protisnite i stavite u malo ulja. Pustite par minuta da odstoji. Ovako pripremljenom mješavinom premažite kruh.
- Stavite ga na zagrijanu rešetku roštilja ili grill tavu te prepecite s obje strane dok ne dobije zlatnu boju. Pripazite da ne zagori.
- Mladi luk operite i nasjeckajte zeleni dio. Želite li dodati malo svježine, koristite svježe krastavce, zelenu salatu.
- Složite sendvič tako da posložite tanko narezani kulin, zatim sir i na kraju posipajte kockicama slanine i nasjeckanim listovima mladog luka. Dobro pritisnite rukama i vratite na rešetku na kratko kako bi se sir otopio. Koristite sir koji je topiv.
- Uklonite ga s vatre, prerežite po pola jer ga je spretnije jesti i ljepše izgleda pa ga poslužite.
Savjet:
Mnogi će se složiti kako nema ništa ukusnije od hrane pripremljene na roštiljskoj vatri. Ako vam se jede ovakav sendvič, a nemate ga priliku napraviti na roštilju, poslužite se grill tavom. Osnova za ovaj "roštilj" sendvić je je pikantni kulin i komadići slanine.
Sendvić je hrana koja nas asocira na nešto brzo, usputno i jednostavno. No, uložite li malo truda, sendvič može postati bogato jelo i veoma ukusan i slasan obrok. Najbolje od svega je što su sendvići zaista brzi za pripremu: u kratkom vremenskom roku možete pripremiti deliciju. Sendvič nudi mogućnost bezbroj kombinacija namirnica.
Pri pripremi se uvijek treba voditi idejom kako sendvić treba biti sočan i “konkretan”. Koristite li bilo koju vrstu mesa u sendviću, nemojte štediti. Osim toga, sočnosti će doprinjeti i umak, a tu zaista možete pustiti mašti na volju.
Sendvić je hrana koja nas asocira na nešto brzo, usputno i jednostavno. No, uložite li malo truda, sendvič može postati bogato jelo i veoma ukusan i slasan obrok. Najbolje od svega je što su sendvići zaista brzi za pripremu: u kratkom vremenskom roku možete pripremiti deliciju. Sendvič nudi mogućnost bezbroj kombinacija namirnica.
Pri pripremi se uvijek treba voditi idejom kako sendvić treba biti sočan i “konkretan”. Koristite li bilo koju vrstu mesa u sendviću, nemojte štediti. Osim toga, sočnosti će doprinjeti i umak, a tu zaista možete pustiti mašti na volju.