Ražnjići su sastavni dio mesne plate pripremljene na roštilju. Jednostavna priprema i uz malo mašte, odnosno dodatkom raznog povrća pripremit ćemo ukusne i hranjive ražnjiće. Dodatkom povrća različitih boja (crvene, žute i zelene paprike) te sira i roštilj kobasica dobijemo šarene ukusne ražnjiće. U nastavku pogledajte kako pripremiti ražnjiće.
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 6 crvenih rog paprika (različitih boja)
- 4 roštiljske kobasice
- 200 g feta sira
- maslinovo ulje
- svježi peršin
- Kobasice i povrće (dvije paprike i dva luka) narežite na kriške veličine zalogaja - ne smiju biti preveliki kako ne bi bili nezgodni za jelo ni premali kako ne bi padali s ražnjića.
- Kobasice i povrće poredajte na ražnjiće i pecite desetak minuta na roštilju.
- Ostatak paprika operite, odrežite im vrh i očistite unutrašnjost od sjemenki.
- Stavite ih na roštilj i pecite dok im kožica ne pocrni.
- Uklonite s vatre, zamotajte u najlonsku vrećicu i pustite da se ohlade.
- Zatim ih ogulite, napunite feta sirom i vratite nakratko na vatru, tek toliko da se sir rastopi.
- Narežite ih na manje dijelove, posolite, pokapajte maslinovim uljem i pospite nasjeckanim peršinom.
- Poslužite uz ražnjiće
Savjet:
- Ražnjići se jedu bez pribora pa meso i povrće narežite na jednake komade, veličine zalogaja.