Pages

Ražnjići s kobasicama i pečene paprike punjene feta sirom



Ražnjići su sastavni dio mesne plate pripremljene na roštilju. Jednostavna priprema i uz malo mašte, odnosno dodatkom raznog povrća pripremit ćemo ukusne i hranjive ražnjiće. Dodatkom povrća različitih boja (crvene, žute i zelene paprike) te sira i roštilj kobasica dobijemo šarene ukusne ražnjiće. U nastavku pogledajte kako pripremiti ražnjiće.

Sastojci:
  • 2 glavice luka 
  • 6 crvenih rog paprika (različitih boja)
  • 4 roštiljske kobasice 
  • 200 g feta sira 
  • maslinovo ulje 
  • svježi peršin 
Kako pripremiti ražnjiće s kobasicama i pečene paprike punjene feta sirom
  • Kobasice i povrće (dvije paprike i dva luka) narežite na kriške veličine zalogaja - ne smiju biti preveliki kako ne bi bili nezgodni za jelo ni premali kako ne bi padali s ražnjića. 
  • Kobasice i povrće poredajte na ražnjiće i pecite desetak minuta na roštilju. 
  • Ostatak paprika operite, odrežite im vrh i očistite unutrašnjost od sjemenki. 
  • Stavite ih na roštilj i pecite dok im kožica ne pocrni. 
  • Uklonite s vatre, zamotajte u najlonsku vrećicu i pustite da se ohlade. 
  • Zatim ih ogulite, napunite feta sirom i vratite nakratko na vatru, tek toliko da se sir rastopi. 
  • Narežite ih na manje dijelove, posolite, pokapajte maslinovim uljem i pospite nasjeckanim peršinom. 
  • Poslužite uz ražnjiće 
Savjet:
  • Ražnjići se jedu bez pribora pa meso i povrće narežite na jednake komade, veličine zalogaja.





 
 
Blogger Templates