Pages

Punjeni šampinjoni sa roštilja


http://recepti-rostilj.blogspot.com/

Na sami spomen roštilja u naše misli dolazi razne mesne delicije poput ćevapa, ražnjića, kotleta, pljeskavica. Međutim sa malo mašte možemo upotpuniti naš menu i sa raznim povrćem. Tako uz kombinaciju roštilj kobasice, šampinjona, krumpira i raznog povrća možemo napraviti ukusno i hranjivo jelo na roštilju. Pogledajte u nastavku kako pripremiti punjene šampinjone na roštilju.

Sastojci za punjene šampinjone pripremljene na roštilju
  • 1 pakiranje dimljene ili roštilj kobasice
  • 8 velikih šampinjona
  • 4 manja mlada luka
  • 1 veliki krumpir
  • 1 češanj češnjaka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 100 g sir gaude
  • 2 žlice maslaca
  • sol, papar po želji ili još bolje koristiti vegetu
Kako pripremiti punjene šampinjone na roštilju
  • Operite sve gljive pod tekućom vodom i odmah nježno obrišite papirnatim ručnikom. Pažljivo odvojite stručke (‘stabljike’) gljive od klobuka i sačuvajte ih. Lagano osolite klobuke i u svaki stavite malo maslaca. Pecite ih oko 10 minuta na zagrijanom roštilju zajedno sa kobasicama.
  • U međuvremenu sitno nasjeckajte mladi luk, češnjak i stabljike šampinjona. Ogulite krumpir i narežite ga na manje kockice. U dubljoj tavi otopite malo maslaca i dodajte sve sastojke, posolite i popaprite po ukusu i dinstajte oko 10 do 15 minuta, povremeno promiješajte. Krumpir treba biti mekan, a gljive i luk skoro kuhani. Dodajte kobasicu pečenu na roštilju i narezanu na kockice te vrhnje za kuhanje, promiješajte i pustite za zakuha.
  • Maknite nadjev s vatre i pustite da se malo ohladi i stisne. Nadjevom potom napunite svaki pečeni klobuk šampinjona, pospite naribanim sirom i vratite kratko na roštilj dok se sir ne otopi.
Savjet
  • Ovdje smo se odlučili za nadjev od krumpira i kobasice, ali ako izostavite meso, šampinjonima možete razveseliti prijatelje koji vole vegetarijansku hranu.
  • Umjesto na roštilju, šampinjone i kobasice možete peći i u pećnici, a kobasice prema želji možete zamijeniti pancetom ili nekom trajnom kobasicom koju onda nije potrebno prethodno peći.

http://recepti-rostilj.blogspot.com/


 
 
Blogger Templates