Pages

Krumpir u foliji s kajmakom



Krumpir u foliji s kajmakom je jednostavno i ukusno jelo. Vrlo brzo i jednostavno se priprema na roštilju. Uz raznu mesnu paletu roštiljskog mesa krumpir s kajmakom i začinskim biljem je pravo osvježenje na stolu. U nastavku pogledajte popis sastojaka i način pripreme krumpira s kajmakom i začinskim biljem na roštilju.

Sastojci za krumpir u foliji s kajmakom
  • 4 veća krumpira 
  • 100 g kajmaka
  • nekoliko listića peršina
  • 4 prstohvata listića timijana
  • 1 stručak vlasca
  • 2 glavice luka srebrenca
  • 100 g maslaca
Kako pripremiti krumpir u foliji s kajmakom
  • Krumpir skuhajte u kori (neka ostati malo tvrđi). 
  • Nasjeckajte začinsko bilje, 
  • tanko narežite luk. 
  • Foliju natrgajte na komade (koliko krumpira toliko komada folije). 
  • Na sredinu svake folije stavite maslac, potom kolutiće luka, a zatim i krumpir. 
  • Odozgo ga križno razrežite, stavite kajmak pa pospite začinskim biljem. 
  • Dobro stegnite foliju. 
  • Pecite na rešetki roštilja otprilike dvadesetak minuta. 




 
 
Blogger Templates