Krumpir u foliji s kajmakom je jednostavno i ukusno jelo. Vrlo brzo i jednostavno se priprema na roštilju. Uz raznu mesnu paletu roštiljskog mesa krumpir s kajmakom i začinskim biljem je pravo osvježenje na stolu. U nastavku pogledajte popis sastojaka i način pripreme krumpira s kajmakom i začinskim biljem na roštilju.
Sastojci za krumpir u foliji s kajmakom
- 4 veća krumpira
- 100 g kajmaka
- nekoliko listića peršina
- 4 prstohvata listića timijana
- 1 stručak vlasca
- 2 glavice luka srebrenca
- 100 g maslaca
Kako pripremiti krumpir u foliji s kajmakom
- Krumpir skuhajte u kori (neka ostati malo tvrđi).
- Nasjeckajte začinsko bilje,
- tanko narežite luk.
- Foliju natrgajte na komade (koliko krumpira toliko komada folije).
- Na sredinu svake folije stavite maslac, potom kolutiće luka, a zatim i krumpir.
- Odozgo ga križno razrežite, stavite kajmak pa pospite začinskim biljem.
- Dobro stegnite foliju.
- Pecite na rešetki roštilja otprilike dvadesetak minuta.