Sastojci
Klasična verzija s povrćem
- 550 g mariniranog svinjskog filea
- 100 g dimljene slanine
- cherry rajčice
- mlade tikvice
- žute paprike
- ljubičasti luk
- 550 g mariniranog svinjskog filea
- 100 g dimljene slanine
- ananas
- crvena paprika
Kako se na vašoj rešetki ne bi stalno okretale iste stvari, dobro je imati u pripremi par zanimljivih ideja za jela koja će razbiti “roštiljsku monotoniju”
Ražnjići su uvijek dobar i zabavan odabir, bilo da odaberete one klasičnije – omotane slaninom i s raznim povrćem ili voćnu kombinaciju s ananasom za koju biste se mogli iznenaditi koliko je ukusna.
Priprema ražnjića
- Svinjski file narežite na komade debljine šnita slanine koju imate (oko 3 cm). Ako imate jako široke šnite slanine, prerežite ih na pola po duljini kako biste dobili dvije tanje šnite.
- Svaki svinjski medaljon oblikujte rukama u krug pa ih omotajte slaninom. Tamo gdje se preklapa, slaninu učvrstite čačkalicom.
- Na ražnjić naizmjence nižite medaljone i narezano povrće po želji, pa čak i voće, poput ananasa.
- Ako ražnjiće pripremate za pečenje na grill tavi umjesto na otvorenoj vatri, posebno obratite pozornost da vam svi dodaci na njemu budu jednake veličine kako bi se jednolično ispekli.