Pileća prsa sa roštilja je iznimno ukusno i hranjivo jelo. Međutim, potrebno je pripremiti meso prije pečenja kako nebi dobili sasušeno i za jelo neukusno peleno meso. kao što smo rekli potrebno je pripremiti odgovarajuću marinadu koja će omogućiti mesu da zadrži svoju mekoću i poseban ukus. U nastavku pogledajte kako pripremiti pileća prsa u marinadi od meda.
Uz ovu marinadu, pileća prsa na roštilju nikad neće ispasti suha i bezukusna!
Sastojci za pripremu pilećih prsa na roštilju
- 4 fileta pilećih prsa
- 1/3 šalice maslinovog ulja
- sok od 2 limuna
- 4 žlice meda
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice papra
Priprema pilećih prsa s roštilja u marinadi od meda
Marinadu pripremite večer prije tako što ćete pomiješati ulje, med, češnjak, sol, sok od limuna i papar.
Piletinu stavite u plastičnu posudu i prelijte marinadom. Posudu poklopite i meso ostavite da stoji u frižideru preko noći.
Zagrijte roštilj ili grill tavu i pecite piletinu 5 do 7 minuta sa svake strane.
Ostatak marinade ulijte u manji lonac i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
Kad je piletina pečena, prelijte ju umakom i poslužite.